Inred din mysiga musikhörna hemma

För oss som är musikfantaster är en musikhörna ett måste där hemma. En riktig bra hörna är både praktisk och mysig, samtidigt som den speglar din personlighet. Med det sagt, börja med det praktiska när du ska börja inreda ditt rum. Skriv en lista på saker du behöver, exempelvis gitarrställ, hyllor för skivor, en stereobänk och sköna sittplatser.

För att hålla rummet lite mer ljuddämpat är det även smart att investera i textilier som hjälper till att fånga upp ljudet. Det här kan vara tjockare gardiner och mattor. En lång gardin, från tak till golv, är inte bara ljuddämpande utan den skapar även ett hemtrevligt intryck.

Blanda olika stilar

När du inreder din musikhörna ska du inte vara rädd för att blanda olika stilar och färger. Genom att matcha en modern affisch med en antik möbel skapar du enkelt ett intressant blickfång i rummet. Är du på jakt efter intressanta inredningsdetaljer? 

Glöm dessutom inte väggarna när du inreder. Vill du exempelvis inte ha så mycket tavlor på väggarna kan du istället välja tapeter eller måla i en trevlig färg. Eller, både och. För ett riktigt eklektiskt rum kan du välja en mönstrad tapet och en färgmatchande fondvägg.