Musik – mera lättillgängligt än någonsin förut

Ofta brukar det inom musikkretsar talas om att det är synd att man inte föddes i en tidigare era där den musik som man själv har närmast hjärtat blomstrade som aldrig förr. Få av dessa människor tänker dock på att vi idag lever i en värld där musik är både bredare och mera lättillgängligt än någonsin förut för alla och en var, något som faktiskt också är väldigt speciellt och unikt ur ett historiskt perspektiv.

Idag så lever alla vi som gillar musik i en fantastisk tid där näst intill alla har möjlighet att skapa de texter och melodier som finns inom dom, och där alla vi andra enkelt kan få tillgång till dessa alster via nätet. Det vi ser idag är faktiskt lite av en musikrevolution där det inte längre bara är det stora skivbolagsjättarna och radiostationerna som sitter på all makt, utan istället alla kreatörer och vi som verkligen brinner för och älskar musik i alla dess former.

Idag så räcker det faktiskt med att man har en mobiltelefon och tillgång till nätet för att komma åt i princip 99% av all musik som skapats. Med ett par schyssta hörlurar så är man ännu mer i hamn och kan därigenom verkligen njuta av en ljudkvalitet som inte ens var möjlig för bara något decennium sedan, trots att mycket av dagens musik är komprimerad på olika vis.

Nä, det finns helt klart någonting positivt samt negativt med alla musikårtionden, men istället för att drömma sig bort till en annan period så menar vi att man kanske hellre bör titta på de möjligheter som faktiskt finns i sin samtid. På det viset kanske vi hade fått ännu mera musik att njuta av istället för en massa onödigt gnäll.