Musik för de allra yngsta

Alla, från riktigt små barn till våra äldsta människor, har glädje av musik. Barnens första musikaliska upplevelse kan med fördel bli några av våra klassiska vaggvisor som ”Sov du lilla vide ung” eller ”Byssan lull”. Det blir början på ett trevligt besök i drömmarnas land.

Även speldosor och mobiler är ett utmärkt sätt att introducera musik på. Hitta en du gillar och köp hem från nätet. Men även på dagtid finns det mängder av roliga och fina barnvisor, till exempel Astrid Lindgrens stora skatt av sånger. Låt inte barnen gå miste om ”Här kommer Pippi Långstrump” eller ”Idas sommarvisa”.

Barngymnastik

Eftersom musik kan hjälpa barnen att vara aktiva, likväl som att ge dem ro att sova, så finns det mer att upptäcka. Bandet Mora Träsk har hjälpt många barn att göra lätta övningar till musik. Med låtar som ”Tigerjakt” och ”Du ska få min gamla cykel” har de blivit kända och populära bland både barn och vuxna. Men våra största artister tänker också på barnen. Eftersom Carola Häggkvist har väldigt bra kontakt med sin son gav hon, mycket till hans ära, ut en skiva med barnvisor. ” Sov på min arm” blev en framgång. Men det är bara en i raden av skivor med barnvisor. Du hittar med lätthet något som ditt barn tycker om.