U2


U2 räknas som ett av tidernas största rockband och har numera underhållit sin publik i smått ofattbara 39 års tid. De verkar heller inte ha några planer på att kasta in handduken och är faktiskt i skrivande stund ute på ännu en världsturné.

Bandet U2 bildades redan 1976 i Dublin, Irland och har genom åren gett oss kvalitativa album som Achtung Baby och The Joshua Three. U2 har vunnit ett flertal utmärkelser genom åren, bland annat som bästa rockband och är faktiskt ansedda som ett av de största genom tiderna.

U2 frontman Bono, är världskänd för sin sköna sång och de solglasögon som han ständig bär, något som lustigt nog påminner om våran egen svenska artist Magnus Uggla. Han och bandet är även kända för sitt välgörenhetsarbete, främst med inriktning mot mänskliga rättigheter, fattigdom och AIDS.

U2 är för närvarande åter ute på världsturné. Denna gång i en mera avskalad paketering än vad vi annars blivit vana vid. Det är på något sätt ett mera ödmjukt band vi denna gång får uppleva, som självfallet dänger av en och annan hitlåt under framträdandena, ur sin numera mångåriga repertoar.

Under turnéns gång genom USA och Europa bockar man av åtminstone 20 städer och spelar betydligt fler kvällar än bara en på det allra flesta ställen, innan de ger sig vidare till nästa destination. Den förra turnén var en av de mest inkomstbringande någonsin, med smått otroliga siffror i rörelse. Bandet har minst sagt lyckats skapa sig en stor och trogen fanskara, som allt som oftast möter upp till dans när bandet är ute och spelar, världen över.

Vi kan bara hoppas att medlemmarna i U2 håller sig på den inslagna vägen och rockar på en bra bit in i framtiden, så fler människor får möjlighet att upptäcka bandets storhet.